Spelregels

Het maakt niet uit of je een beginnende of ervaren bingo speler bent. Uitleg over de spelregels en hoe je het spelletje moet spelen, is altijd handig om even met een verfrissende blik te kijken op het spelletje.

De Spelregels

Iedere speler krijgt in een spelronde één kaart met daarop een willekeurig aantal nummers in een willekeurige volgorde. Normaal gesproken heeft één bingo kaart 25 rasters met daarin nummers. In de eerste kolom zal het woord BINGO zijn gespeld. Waarbij iedere letter over een aparte nummerreeks beschikt. Deze nummerreeks bijvoorbeeld tussen de 1 en 16 wordt verdeeld over de  5 vakjes. Waarbij er maar 5 nummers op mogen staan. Dit geldt vervolgens ook voor de rest van de letters. Er staan uiteindelijk dus 25 nummers op de kaart (5x5). De bingo leider welk de kaarten verdeeld, de nummers oproept en een bingo kaart controleert wanneer er BINGO wordt geroepen rolt met de balletjes en laat de machine een bal eruit halen of haalt deze er zelf uit. Doordat alle ballen (75 in totaal) door elkaar zijn geschud ontstaat er een willekeurige volgorde. Iedere bal zal er één voor één uit worden gehaald en de Bingo leider zal vervolgens het nummer oproepen. Heeft een bingo speler deze op de kaart staan, kruist hij of zij deze aan of markeert het met een muntje.

Bingo roepen om de jackpot binnen te slepen

Zodra het woord Bingo kan worden gevormd horizontaal of diagonaal zal de betreffende persoon zo hard mogelijk BINGO moeten roepen om het spel tijdelijk stop te leggen. De bingo leider controleert de de gewonnen kaart. Als deze klopt met de weergeven nummers, wint de kaart eigenaar de Bingojackpot! Deze is natuurlijk bij iedereen anders. Zo kunnen er weleens auto's in de jackpot zitten of mooie geldprijzen.  Mocht het onverhoopt voor de bingo speler voorkomen dat hij of zij de foute nummers heeft aangekruist wordt hij of zij gediskwalificeerd. Dus je kan maar beter goed opletten en niet te snel BINGO roepen. Uiteraard ook niet te laat, want dan loop je de Bingo jackpot mis.

" Bingorace.nl - Altijd als eerste de leukste online bingo spelletjes! "